Niet geheel onbelangrijk: Het kiezen van een goede domeinnaam is een afgewogen keuze bij het opzetten van een weblog. Je wil er immers jaren mee voort kunnen.
Hier zijn enkele tips:
- Houd het eenvoudig en gemakkelijk te onthouden:
Laat het een naam zijn die gemakkelijk te spellen en te onthouden is. Vermijd lange of ingewikkelde woorden of spellingen die verwarrend kunnen zijn voor je bezoekers. - Wees beschrijvend:
Laat het iets zeggen over je weblog. Indien mogelijk, gebruik dan relevante zoekwoorden die mensen kunnen associëren met de inhoud van je site. - Houd het kort:
Laat het een korte domeinnaam zijn, die gemakkelijk te typen, te onthouden en te delen is. Probeer dus een naam te vinden die zo kort mogelijk is. En ook een waaruit blijkt wat je ermee doet. - Vermijd streepjes en cijfers:
Laat de domeinnaam zonder streepjes en cijfers zijn, want dat maakt het moeilijk te onthouden. - Controleer de beschikbaarheid:
Google de domeinnaam eens. Check eens op een domeinzoeker of de domeinnaam die je wilt nog beschikbaar is. Er zijn veel online domeinregistratie-services waar je dit kunt doen. - Overweeg de extensie:
Hoewel .nl en .com nog steeds de meest populaire en vertrouwde extensie is, zijn er tegenwoordig veel andere opties beschikbaar, zoals .net, .org, .info, enz. Wat past bij het doel en de aard van je website? - Denk aan de toekomst:
Als je website groeit en zich ontwikkelt wil je nog steeds blij zijn met je domeinnaam. Denk eraan, dat sommige trends zullen verouderen. - Wees uniek:
Laat het een unieke domeinnaam zijn die zich onderscheidt van andere blogs in jouw niche. Zorg ervoor dat het iets uitstraalt.
Zorg ervoor dat je domeinnaam makkelijk te onthouden zal zijn, en dat het beslist een catchy ding is. En als je eens hierover wilt scrummen en brainstormen met ons, dan staan wij daar vanzelfsprekend voor open…