Introductie: Karin Winters

1. Kun je jezelf even voorstellen?
Karin Winters, sinds 2015 lekker vrij ondernemer en (wel steeds minder hard aan het werk). De ondertitel op mijn weblog KarinBlogt.nl was altijd Onderwijshart met oog voor onderwijs. Na wat diepe dalen de afgelopen jaren heb ik een herstart gemaakt met mijn leven alleen (niet vrijwillig) in Nieuwegein. Opgekrabbeld maar soms nog wankel.

2. Wat inspireerde je om te gaan bloggen?
In de eerste bloghype waren er onderwijsmensen die tijdens de Surf onderwijsdagen samen een “edubloggersdiner” hadden. Ik wilde daarbij zijn en dus startte ik in 2007 met een blog.
De inspiratie was niet wat, maar wie. Wilfred Rubens, Pierre Gorissen en Willem Karssenberg.

3. Wat is je grootste drijfveer in dat kader?
Mijn grootste drijfveer was om anderen te helpen met technologie in het onderwijs, dat is een beetje verdampt of liever gezegd veranderd in delen van ervaringen en kennis in de breedste zin van het woord

4. Wat hoop je met jouw blog(s) te bereiken?
Mijn eerste ingeving is: mijn hoofd leeg schrijven (blogbreien), dus rust in mijn hoofd. Stiekem hoop ik nog steeds dat ik mensen ergens mee help. Rouw en de verwerking ervan, het aanzetten tot nadenken, kennis delen

5. Wat is jouw persoonlijke tip aan mensen die willen bloggen?
Druk gewoon op PUBLISH en maak je niet druk om die eeuwige vraag die je jezelf steeds stelt: wie zit er nu op een blog van mij te wachten?
Boeit niet….jij wilt bloggen

6. Hoe ziet jouw ideale blog er uit?
Kaal, zonder reclames links en afleidend geneuzel. Een plaatje en goeie tekst. Reacties aan, voor max 2 weken en ik ben niet te beroerd om aan de achterkant iemand de toegang te ontzeggen.
Omdat ik in mijn dagelijks werk websites ontwikkel (en leeromgevingen) steek ik weinig tijd in look en feel van mijn eigen spullen. Het moet gewoon werken.

7. Op welke persoonlijke prestatie ben je het meest trots?
Dat is even nadenken…..ik denk dat ik de onderwijswijven (een netwerk van onderwijsvrouwen) de mooiste vind maar ook wel dat ik samen met Mariëlle een boek heb mogen uitgeven. Alle dagen digitaal, niet alledaags.

8. Wat is het mooiste moment dat je hebt meegemaakt in je huidige blog?
Gek genoeg komt er niets bij me op, wel dat ik inmiddels weet dat als ik een pittige ‘ik vind ergens iets van’  blog schrijf en er wordt niet gedeeld of iets van gevonden, dat het mijn beste posts zijn (statistieken he mensen)

Weet je toe:
Wist je dat in de beste blogtijd er meer dan 350 edubloggers waren in Nederland (en België), met een eigen edubloggersbadge die nog steeds elk jaar vernieuwd wordt

Ik blog op karinblogt.nl (sinds 2007 over leven en werken), op dekarinvan.nl over de reizen en uitstapjes met mijn (nieuwe) Mercedes kampeerbus en op zijlijner.nl waar ik schreef over ziek, zeer, rauwe rouw en opkrabbelen.