Via welke platformen kan ik opdrachten als blogger binnenkrijgen?

Als blogger zijn er verschillende platforms waar je opdrachten kunt vinden. Velen kennen Hulc, Join en Linkpizza wel. Kende je GetBarter al?

Hier zijn enkele populaire opties:

 1. Freelance-marktplaatsen:
  Gebruik websites zoals Upwork, Freelancer en Fiverr om blogmogelijkheden te vinden. Maak een profiel aan, laat je vaardigheden en ervaring zien en bied op bijpassende projecten.
 2. Contentmarketingplatforms:
  Content platforms als Contently en ClearVoice koppelen content makers aan klanten. Klanten plaatsen projecten en bloggers solliciteren voor degene die aansluiten bij hun vaardigheden.
 3. Bloggingnetwerken:
  BlogHer en BloggerBridge koppelen bloggers en merken voor samenwerking. Deals variëren van betaalde blogposts tot gesponsorde inhoud.
 4. Influencer-marktplaatsen:
  Als je ook als influencer actief bent, kunnen platforms zoals Influence.co en AspireIQ je helpen om betaalde samenwerkingsmogelijkheden met merken te vinden.
 5. Social media:
  Gebruik sociale media als LinkedIn, X en zelfs Instagram (Threads) om jezelf te promoten en contact te maken met potentiële klanten. Werk je profielen bij met je blog, portfolio en expertise, en gebruik relevante hashtags om zichtbaarheid te krijgen bij merken en bedrijven die bloggers zoeken.
 6. Netwerken en conferenties:
  Ook door deel te nemen aan blogconferenties, lokale netwerkevenementen en branchebijeenkomsten kan je in contact komen met bedrijven die op zoek zijn naar samenwerkingen.
 7. Eigen website:
  Gebruik je blog als portfolio om potentiële opdrachtgevers te laten zien wat je te bieden hebt. Hou het up-to-date met hoogwaardige inhoud die je expertise laat zien.

Door een combinatie van deze platforms te gebruiken en actief te zijn in de bloggemeenschap, kun je de kans vergroten om opdrachten als blogger binnen te halen.