Hoe kun je AI gebruiken in blogs

Hoe kun je AI gebruiken in je blogs? @rocktheblog.nl
Uit eigen collectie

AI kun je heel handig inzetten om je blogposts te verbeteren. Zowel voor diegene die het schrijft als die het leest.

Enkele voorbeelden hoe je AI kunt gebruiken:

 1. Contentgeneratie:
  Met behulp van AI kun je zelfs blogideeën genereren op basis van trends, zoekwoorden en je gebruikersinteracties. Je kunt er een ruw concept mee opzetten of zelfs volledige blogs op basis van machine learning-algoritmen.
 2. Contentoptimalisatie:
  Zelfs voor SEO kun je je blogs ermee optimaliseren in het kader van zoekwoorddichtheid, leesbaarheid, relevantie en andere factoren die van invloed zijn op de rangschikking in zoekmachines. Er zijn tools, zoals die van Yoast SEO die bijvoorbeeld AI-ondersteunde suggesties voor het optimaliseren van blogposts bieden.
 3. Automatische samenvattingen:
  Mocht je nogal langdradig van stof zijn dan kun je AI inzetten om automatisch samenvattingen te genereren, altijd handig voor de mens die lezend scant.
 4. Personalisatie van inhoud:
  Als je je lezers’ interesses en voorkeuren een beetje kunt inschatten kun je je blogs daarop aanpassen.
 5. Grammatica- en spellingscontrole:
  Zelfs AI-gestuurde tools zoals Grammarly kunnen worden gebruikt om de grammatica en spelling van blogposts te controleren en te verbeteren.
 6. Beeldherkenning en optimalisatie:
  Zo kan AI ook worden gebruikt om afbeeldingen te analyseren en te optimaliseren voor blogs. Zelfs als je zoekt naar de juiste ALT-tags voor je afbeeldingen.
 7. Contentaanbevelingen:
  Ook gerelateerde inhoud kun je via AI aanbieden op basis van eerdere leesgeschiedenis en voorkeuren van je lezers.

Als je je blogs wilt verbeteren, is AI daarin een bijzondere steun. Al denk ik dat de meeste mensen nog huiveren om AI daarvoor te benutten.