Revisies in je berichten dashboard: wat kun je er mee?

Revisies in je berichten dashboard: wat kun je er mee? ~ @RocktheBlog.nl

Een krachtige functie binnen WordPress is Revisies. Je vindt deze functie in je rechterzijbalk in je berichten-/pagina-editor. Deze stelt je in staat om eerdere versies van een blogpost of pagina op te slaan en te bekijken, dan wel vervangen. Altijd handig om je wijzigingen in je content bij te houden en aan te passen waar nodig. Met name dus relevant bij samenwerkingen, projecten, of als je simpelweg je contentvorderingen wilt bijhouden.

Stel nu dat je een page builder hebt ingeschakeld, maar dat je toch weer terug wenst te gaan naar eerdere versies, dan is deze functie een wezenlijke hulp daarin.

Hier zijn enkele dingen die je kunt doen met revisies in WordPress:

 1. Bekijk en vergelijk wijzigingen:
  Je kunt wijzigingen bijhouden om te zien wat er is gewijzigd tussen elke revisie.
 2. Herstel eerdere versies:
  Je kunt content herstellen zoals het was naar een eerdere versie van je content als je een fout maakt of een andere versie toch net dat ene beetje beter.
 3. Handmatig revisies opslaan:
  Je kunt een punt hebben om naar terug te keren, mocht je daar behoefte aan hebben.
 4. Revisies beheren:
  Mocht je revisies niet zo veel benutten dan kun je het aantal verminderen om de prestaties van je site te verbeteren (door in wp-config.php de zin: “define(‘WP_POST_REVISIONS’, 3);” toe te voegen);
 5. Opmerkingen toevoegen aan revisies:
  Mocht je samenwerken met anderen, dan kun je opmerkingen toevoegen aan revisies om te bespreken waarom bepaalde wijzigingen zijn aangebracht.

Mij heeft het in het verleden al ettelijke keren gered van diverse perikelen. Ik hoop dan ook van harte dat jij het nut ervan zult inzien.