Hoe de inhoud van je blogpost tekstueel effectief te structureren qua SEO?

Hoe de inhoud van je blogpost tekstueel effectief te structureren qua SEO? @rocktheblog.nl
Photo by Christin Hume on Unsplash

Om de relevantie en waarde van je content te beoordelen qua SEO (dus die zoekmachineoptimalisatie) is het handig om gebruik te maken van tussenkopjes, alinea’s en lijsten. Je organiseert in wezen de inhoud tekstueel een beetje, waardoor het ook nog eens makkelijk wordt voor lezers om de informatie te begrijpen.

  1. Tussenkopjes:
    Tussenkopjes, ook wel subkopjes genoemd, zijn korte zinnen of woorden die worden gebruikt om verschillende secties van een artikel in te leiden.
    Ze worden vaak gemarkeerd met HTML-tags zoals H2, H3, enzovoort, voor hiërarchische ordening.
    Een uitleg van die HTML-tags is als volgt:
    • H1: voor je blognaam/blogtitel, dus daar waar je logo staat;
    • H2: voor de titel van je blogpost of artikel;
    • H3: voor de tussenkopjes, etc;
    • Paragraaf, staat voor de alinea’s als inleiding of onder (de zgn. p-tag in HTML);
    • Of een lijst (de ongeordende lijst (met opsommingstekens, ul, gevolgd door li) of geordende lijst (met nummering, ol, ook gevolgd door li), wat het voor de lezer gemakkelijk maakt om te scannen en begrijpen.
  2. Alinea’s:
    Je schrijft een alinea met een specifiek onderdeel van je onderwerp van je blogpost. Dat maakt alles georganiseerd en makkelijk leesbaar.
    Ook SEO-gewijs is dat benutten van alinea’s dus van belang.
  3. Lijsten:
    Voor de lezers is het handig de belangrijkste punten te scannen en te begrijpen. Er zijn twee hoofdtypen lijsten: ongeordende lijsten (met opsommingstekens) en geordende lijsten (met nummering).
    Ook hier geldt dat het zoekmachines helpt de belangrijkste informatie te identificeren.

Dat was dit voor even, qua tekstuele inhoud. Later zal ik nog Tips voor het schrijven van SEO-vriendelijke content beschrijven en ook de nieuwste trends op het gebied van tekstoptimalisatie ten behoeve van de zoekmachines. Will keep you posted…