Creatief losgaan op een Mediakit

Creatief losgaan op een Mediakit @rocktheblog.nl
Foto door Andrea Piacquadio

Stel, je wilt samenwerken met bedrijven en sponsored blogposts/artikelen leveren, dan is een goede Mediakit essentieel voor je presentatie aan potentiële bedrijven, maar ook aan eventuele sponsors of zelfs de media.

Op Canva.com en overige online tools voor grafische ontwerpen, vind je legio mogelijkheden ter inspiratie. Kijk eens rond eer je gaat ontwerpen. En durf daarbij origineel te zijn. Zorg in ieder geval voor een opvallend en visueel aantrekkelijk ontwerp.

Hieronder enkele stappen om een interessante Mediakit te maken:

 1. Inhoudsopgave:
  De inhoud van je Mediakit mag best overzichtelijk zijn.
 2. Stel jezelf kort voor:
  Geef een beknopte introductie van blog, inclusief je missie & visie. Dit schept al je betrokkenheid bij wat je wilt bereiken met je Mediakit.
 3. Statistieken en cijfers:
  Show relevante statistieken, zoals websiteverkeer (unieke bezoekers per maand), enzovoort, je schept daarmee een beeld van je bereik en invloed.
 4. Vertel wat je aanbiedt en over je doelgroep:
  Wat doet je blog tot nu toe, waar wil je over schrijven, schroom niet om uit te weiden over je kwaliteiten als schrijver/blogger, je doelgroep. Maar ook wat zijn de voordelen als men met jou in zee wil gaan?
 5. Voorbeelden van samenwerkingen:
  Voeg voorbeelden toe van eerdere samenwerkingen of sponsorships, inclusief succesverhalen en resultaten.
 6. Persmateriaal:
  Zorg ervoor dat je persmateriaal te downloaden is, in bijvoorbeeld in *.pdf-format.
 7. Contactgegevens:
  Vergeet niet om duidelijke contactgegevens in je Mediakit op te nemen.
 8. Update regelmatig:
  Zorg ervoor dat je mediakit regelmatig (eens per kwartaal, of met sterkere kijkcijferfluctuaties per maand: maandelijks) wordt bijgewerkt met de nieuwste statistieken en succesverhalen.

Zo maak je een effectieve mediakit die je blog op een overtuigende manier presenteert aan potentiële samenwerkingspartners en de media.

Heb jij verder nog tips & trucs?